BonusKod.bg bg

Как се залага на равенство няма залог

от Бонус Код до
Как се залага на равенство няма залог

Днес ще ви запознаем с вида залози „равенство няма залог“ и отговорим на въпроса как се залага на равенство няма залог. Понякога се казва на български или директно на английски draw no bet (или DNB). Това е тип залог, който се играе предимно на футболни мачове, поради факта, че равенството в другите отборни спортове е по-рядко срещано в сравнение с това в футбола. Както знаем, най-стандартния и популярен залог при футболни срещи е „краен изход“ или 1Х2, където трябва да познаем как ще завърши срещата – с победа за домакина, с равенство или с победа на госта. Освен този класически тип залагане за победител, букмейкърите предлагат и други варианти като „двоен шанс“, „хендикап“ и „равенство няма залог“. Възможностите, които тези пазари дават често са по-привлекателни за играчите от стандартното 1Х2. Нека видим какво представлява залогът draw no bet, какви са неговите предимства и как е най-добре да залагаме, за да спечелим.

1. Какво е „равенство няма залог“?

Както казахме „равенство няма залог“ принадлежи към пазарите, в които трябва да познаем крайния изход от мача – победа за домакините (1), равенство (Х) и победа за гостите (2). В „равенство няма залог“ имаме само две опции и можем да заложим или на домакина или на госта.

Например при стандартен залог:

  • Домакин – 1.34
  • Равенство – 5.15
  • Гост – 8.40

При draw no bet:

  • Домакин – 1.12
  • Гост – 6.35

Коефициентите при този вид залог, разбира се, са различни от тези за 1Х2. Анулирането на залога при равен все едно изключва ремито от възможностите, което автоматично прави другите два коефициента по-ниски. Залогът DNB е популярен при легални букмейкъри в България и почти при всички тях може да го намерите.

Както показва името, няма залог за равенство. Какво означава това и какво се случва, ако мачът завърши наравно? Както може би се досещате – получавате заложената сума обратно (или все едно сте заложили на коефициент 1.00 за Х). Това значително намалява риска при залагане и е удобна опция при някои случаи, които ще разгледаме след малко в следващата точка.

Нека преди това обаче видим, какво се случва, когато играете „равенство няма залог“ в комбинация с други залози и мачът завърши наравно. Тогава не губите валидността на фиша, просто въпросният мач се изключва от сметките. Ако във фиша имате 4 мача, 3 от тях печеливши, а четвъртият е „равенство няма залог“ и мачът е равен, печелите така, все едно сте заложили само на другите три.

2. Как да спечелим при равенство няма залог?

Нека видим какъв все пак е смисълът от такив вид залог и в какви ситуации е добре да се спрем на него. Общо взето това са мачовете с изявени фаворити, при които усещаме, че те може би няма да вземат мача, искаме да спечелим от добрия коефициент на аутсайдера, но без да рискуваме, ако изненадата излезе частична и се получи равенство. Така можем да опитаме късмета си с по-малка сума, за която или няма да съжаляваме при загуба, или ще ни се възвърне, или ще ни донесе добра печалба. Добър пример са междинните кръгове на някои национални купи, където втори мач се играе само при равенство. В тези мачове често се случва, по-силните отбори, които се целят в титлата, да пренебрегват както турнира, така и по-некласните си съперници и да излизат с неопитен състав. В такъв случай можем да направим залог с равенство няма залог за аутсайдера и да се зарадваме на добра печалба. Друга ситуация, в която можем да разчитаме на този залог, е когато виждаме, че формата на фаворита не е добра – представянето напоследък е слабо, липсва ключов играч, а съперникът е от по-коравите и често поднася изненади.

Този вид залог е много често предлаган като алтернатива на стандартно 1x2. Ако при регистрация използвате бонус кодове за онлайн букмейкъри залозите за равенство няма залог ще станат още по-изгодни.

Highest bonus on the market
Начален бонус 100% до 300 лв + до 30 лв безплатен залог

3. Едно и също ли е „равенство няма залог“ и „двоен шанс“?

Макар двата залога да си приличат малко, те не са едно и също – както като условия, така и като коефициенти. При „двоен шанс“ имаме три възможности – 1Х, 2Х и 12. Първите две предполагат, че ще спечелим, ако мачът бъде спечелeн от единия отбор ИЛИ завърши наравно, а при третата – ако мачът НЕ завърши наравно. При „равенство няма залог“ печелим само, ако мачът бъде спечелен от отбора, за който сме заложили, а при равен мач нито печелим, нито губим, защото получаваме парите си обратно.

Ако не сте сигурни кой отбор спечели или предпочитате да направите лесен и не толкова рискован залог на резултата опитайте залози на над/под. При този вид залози ви трябва да определите голова граница и да решите дали резултатът ще е под или над нея.

4. Често задавани въпроси

4.1 ❓ Какво е draw no bet?

Draw no bet или „равенство няма залог“ е вид залог, при който залагаме на един от двата отбора, с опция да получим парите си обратно, ако се стигне до равенство.

4.2 ❓ Какви са предимствата и недостатъците на „равенство няма залог“?

Предимство е, че рискът от загуба е по-малък, а недостатък – че коефициентът е по-нисък.

4.3 ❓ Кога да залагаме на „равенство няма залог“?

Подходящи са мачове, в които вярваме, че единият отбор ще загуби, но искаме да се подсигурим, ако успее да измъкне равенство. Как се залага на равенство няма залог ще разберете още по-добре опитвайки тови вид залог.

коментар Как се залага на равенство няма залог
Коментари (0)
Играйте отговорно