BonusKod.bg bg

Как се залага на точен резултат

от Бонус Код до
Как се залага на точен резултат

Eдно от по-големите предизвикателства, които спортните залагания могат да предложат, е възможоността да правите различни видове залози, а как се залага на точен резултат ще разберете в тази статия. Този тип залози предполага, че трябва да познаете точно какъв ще бъде резултатът в даден спортен двубой. Футболът, като най-популярен спорт, както за гледане, така и за залагане предизвиква най-голям интерес и на този пазар.

Често се изкушаваме да прогнозираме точния резултат в някой мач, но благодарение на залозите на точен резултат можем да превърнем прогнозата за exact score в печалба. При това в добра печалба, защото коефициентите за точен резултат са по-високи от тези на другите популярни пазари – 1Х2, под/над, равенство няма залог и др. Това е логично предвид факта, че възможността даден отбор да спечели с конкретен резултат е много по-малка, отколкото изобщо да спечели. Тук идва и предизвикателството – много по-трудно можем да прогнозираме кой отбор колко гола ще отбележи – головете понякога стават случайно и неочаквано, затова залози на точен резултат се правят по-трудно и изискват повече усет, проучване и опит.

На пръв поглед дори, този тип залози нямат особен смисъл, защото шансът да се познае точния резултат е много по-малък от шанса да се познае крайния изход от мача, общия брой голове, резултата на полувремето, та дори и първия голмайстор. Нещата обаче не стоят съвсем така и ако продължите да четете, ще разберете, че чрез залози на точен резултат може да си осигурите доста добри печалби.

1. Какво са залози за точен резултат?

Надали има човек, който не може да си отговори сам какво представляват залозите на точен резултат. Тези залози обикновено имат множество възможности, започващи от 0:0, 1:0, 0:1 и завършващи в зависимост от срещата на по-високи и интересни резултати. Те се представят като резултат, в който първата цифра са головете отбелязани за домакина (отборът, чиято победа се означава с 1), а втората са головете отбелязани от госта.

Например, ако имаме мач между Левски и Лудогорец, в който Левски е домакин, можем да заложим за победа на сините с знак 1, равен с знак Х и победа за Лудгороец с знак 2. Ако заложим на точен резултат 2:0, то ще спечелим, ако мачът завърши с резултат 2:0 за Левски. При всяко друго развитие на мача, ще загубим залога. Затова трябва да сме много внимателни колко и на какво залагаме, а съвети за залагане на точен резултат ще видите малко по-надолу в текста. Тук трябва да добавим и това, че освен за целия мач, може да се залага и на точен резултат в полувремената.

Точен резултат далеч не е единствен начин на залагане. Ако ви са интересни залози на някакъв резултат, но точния ви се стори прикалено рискован опитайте залози на over/under, които дават по-голям шанс за печалба. Как се залага на над/под ще намерите в другата ни статия.

2. Има ли залози на точен резултат за различни спортове?

Залози на точен резултат за други спортове, различни от футбола, разбира се има. В зависимост от спорта те могат да бъдат по-лесно или по-трудно предсказуеми. За някои спортове, при които се отбелязват точки или голове, топ букмейкърите в България дори не предлагат залози на точен резултат, защото резултатноста е висока и ще е трудно да се изредят, камо ли да се познаят, възможните точни резултати.

Но има и други спортове, като например тенис и волейбол, при които възможностите за точен резултат са по-малко. При волейбола, разбира се, ще е трудно да познаете точния резултат в гейма, но може да прогнозирате колко гейма ще спечели всеки от отборите, а това вече не изглежда толкова трудно. По подобен начин стои въпросът и с тениса – затова тези два спорта са едни от най-популярните спортове за залози на точен резултат след футбола. Затова в нашите съвети за залагане на точен резултат за да печелим, които ще ви представим именно в следващия раздел, ще разгледаме и тези два спорта.

bet365
bet365
Бонус Спортове
До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365
Betano
Betano
Бонус Спортове
Начален бонус 100% до 300 лв + до 30 лв безплатен залог
промо код
Palms Bet
Palms Bet
Бонус Спортове
100% до 300 лева

3. Как се прави залози на точен резултат във футбола?

Ето, че дойдохме и до най-важното – как можем да превърнем прогнозите за нещо толкова непредвидимо в печалба. Трябва да започнем от там, тези залози – ако искаме не просто да си опитаме късмета, а да направим премислен и изчислен залог – изискват повече усет и проучване. Много фактори тук имат значение – какъв е залогът на мача, какво е нивото и формата на съперниците, какви мачове им предстоят, кои футболисти се очаква да излязат на терена, как завършват обикновено мачовете между тези два и пр. и пр.

Една добра възможност да спечелим от точен резултат е да заложим на нулево равенство. Такова лесно може да се получи, ако имаме два равностойни отбора, които играят дефанзивно, много внимават да не допуснат грешка и имат необхидимите играчи за това. Такъв резултат може да се получи и в мач без значение, където никой от отборите няма намерение да напада. Нулевото равенство е чест резултат както в дълги кампании, като национални лиги и квалификационни групи, така и при директни елиминации. Без значение на кой турнир залагате важно е да го правите при легални букмейкъри за България, защото по такъв начин можете да сте сигурни, че сте изтеглите това което спечелихте.

По подобен начин, за завързани мачове можем да прогнозираме и резултат 1:1, а два офанзивни отбора играещи финал са способни да направят и по-резултатно равенство, например 2:2 или 3:3 – резултати, при които коефициентите за точен резултат значително скачат.

Когато сме сигурни в победата на някой отбор, то може да заложим на миниален резултат 1:0, 2:0, 2:1, или на по-голям, 3:0 или повече. Всичко зависи от стила на игра на отборите. Има такива например, които след като постигнат преднина пазят както силите си, така и честта на съперника и не се стремят към повече голове. Важно е винаги да преглеждате историята и на двата отбора поодтелно, както и предишните мачове между тях.

Друга възможност да прогнозираме успешно резултата е в квалификационните групи и елиминациите в два кръга. Ако на даден отбор са му достатъчни 1 или 2 гола за победа, а след този мач предстои друг – важен и тежък, вероятно футболистите ще пазят силите си, ако следващия мач е тежък и важен. Нападателната игра също е предпоставка за контраатаки, затова отбелязването на необходимия за елиминация гол и окоповането е тактика, която много отбори прилагат.

Друг пример можем да дадем с отбори, които видимо имат огромна разлика в класите – например в квалификационните цикли се срещат национални отбори от топ ниво срещу аматьорски такива от малки или нефутболни държави. Тук можем да очакваме разгромен резултат, а предвид големите коефициенти можем да си позволим да заложим на 2 или 3 възможни опции. В тази ситуация подходящ може да бъде залогът равенство няма залог тъй като равенство има обикновено висок коефициент, а ако не стане така или иначе нищо не губите.

Добра възможност за залагане на точен резултат е и играенето с комбинации. В един фиш можем да заложим на някои „твърд“ знак, а към него да изберем 2 или 3 точни резултата с голям коефициент така, че ако познаем поне един, залогът ще ни се отплати.

Друга тактика е системното залагане – ако един отбор често завършва мачовете си с един и същ резултат, можем, манипулирайки добре с коефициентите на точен резултат и стойността на залога, да залагаме на този резултат във всеки път, когато отборът играе. Потенциалната печалба от спечелените залози, може би ще оправдае загубените такива. Има много различни тактики и системи за залагане, на наштие страници можете да получите информация както за базови практики така и за сложни комбинации, които могат да ви донесат печалба.

Highest bonus on the market
100% до 300 лева

4. Залози на точен резултат на волейбол и тенис

Обещахме да погледем и към други два спорта – волейбола и тениса. Тук предсказването е с една идея по-лесно, защото възможностите за краен резултат не са толкова много. Де факто един волейболен мач може да бъде спечелен или с 3:0, или с 3:1 или с 3:2. По лесно ще ни е, знайки формата на съперниците, значението на мача, както и историята на мачовете помежду им, да предвдим дали победата ще е лесна, или ще се стигне до пети гейм. Нещата при тениса стоят по много подобен начин. Без значение не са обаче бонусите при залагане. Ако се възползвате от промокодовете ни за онлайн букмейкъри може да започнете залагането си още по-изгодно.

Не можем в тази статия да изчерпаме всички ситуации, в които привидно трудните залози за точен резултат започват да изглеждат много по-постижими за прогнозиране. Не пропускайте да се възползвате от високите коефициенти на този пазар и да трупате опит и един ден може да намерите своята тактика и да спечелите много от залозите си, но първо трябва да знаете как се залага на точен резултат.

коментар Как се залага на точен резултат
Коментари (0)
Играйте отговорно